skip to Main Content

Nederlandse Traploopweek – Kennismakingsles

Meer en ismakogisch traplopen 

Nationale traploopweek 11 t/m 15 april

Kennismakingsles woensdag 13 april in Enschede

In deze week probeert het Diabetes Fonds Nederland bedrijven, organisaties te stimuleren om bewegen meer onder de aandacht te brengen bij werknemers om samen te werken aan oplossingen voor diabetes. De Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging steunt dit initiatief van harte, ook in Enschede.

Neem vaker de trap

Zitten is erg ongezond. Zitten draagt ook bij aan het oprukken van diabetes. Bewegen is essentieel voor je suikerstofwisseling. Maar liefst 1 op de 3 Nederlanders krijgt diabetes type 2 en de helft van de bevolking krijgt een voorstadium ervan. Meer bewegen is gezond, neem daarom vaker de trap.

traploopweek_2016_a

Loop niet te rap, maar ismakogisch

Maak van het traplopen geen ‘wedstrijdje’ want dan gebruik je niet al je spieren. Dit kan ook tot klachten leiden, vooral aan je knieën, en de kans op vallen is groot. Bij traplopen volgens de methode van de ismakogie activeer je je spieren van je voeten, enkels, bovenbenen, bekkenbodem, rug en buik optimaal. Zo bewegen spreekt vooral beginnende cursisten erg aan.

Kennismakingsles ismakogisch traplopen

woensdag 13 april 15.00 – 16.00 uur

Deze wordt georganiseerd door docent Corry Westgeest in wijkcentrum De Roef, Pastoor Geertmanstraat 17 in Enschede. De toegang is gratis.

Trek makkelijke kleding aan en neem een paar sokken mee.

Fijn als je even laat weten dat je komt. Kijk voor informatie op www.ismakogieCW.nl of bel 053 4763881.

Back To Top