Opleiding  Ismakogiedocent

Ismakogie is een bewegingsleer, ontwikkeld door de Weense Anne Seidel. Het unieke van deze houding- en bewegingsleer is, dat de subtiele Ismakogiebewegingen via een kettingreactie in de spieren doorwerken in het gehele lichaam, ook in het gezicht.

De kracht van deze bewegingsleer zit in de beweging zelf en in wat zich daarbij afspeelt in het lichaam.  Het is de beleving van de beweging die deze leer zo bijzonder maakt en tegelijkertijd voor iedereen toegankelijk.

Door subtiele oefeningen leer je spieren en gewrichten weer op een natuurlijke juiste manier te gebruiken. Het bijzondere van Ismakogie is dat deze manier van bewegen de hele dag door moeiteloos samengaat met alle dagelijkse bezigheden: op je werk, in huis, in de auto, in het vliegtuig of in de rij voor de kassa; of je nu staat, zit, loopt of ligt. Hiermee wordt Ismakogie een leefstijl die lichaamshouding en vitaliteit bijzonder ten goede komt.

Tijdens de vooropleiding maak je intensief kennis met oefeningen en bewegingen om Ismakogie aan den lijve te ervaren.

De oefeningen die staand, zittend en liggend worden uitgevoerd, laten je voelen dat al je spieren met elkaar in verbinding staan. Je ervaart de samenhang van de natuurlijke strekking en de rustspanning van de spieren.

INHOUD VOOROPLEIDING

Het ervaren van Ismakogie  is onmisbaar en een belangrijke basis voor de opleiding tot Ismakogiedocent. We maken een reis door het lichaam. Er wordt een begin gemaakt met anatomische begrippen en terminologie.

TOELATINGSEISEN

MBO en/of voldoende levenservaring en motivatie.

STUDIEBELASTING VOOROPLEIDING

Toepassing in dagelijks leven, zelfstudie, indicatie 3 uur per week. De vooropleiding bestaat uit 8 zaterdagen.

CERTIFICAAT

Wanneer je minimaal 80% van de lessen van de vooropleiding hebt gevolgd en voldaan hebt aan de betalingsverplichting, ontvang je een certificaat van deelname aan de vooropleiding. Dit certificaat geeft géén recht op het geven van Ismakogielessen aan derden.

 

EXTRA Vooropleiding!

In september starten we een extra vooropleiding, mits er voldoende aanmeldingen zijn!

Plaats: “Het Deventerkwartier” Leeuweriklaan 19, 7203 JD te Zutphen.

Dag/Tijd:      zaterdag 10.00 uur – 17.00 uur

Voor meer informatie en/of aanmelding: secretariaat@ismakogie.nl  of Annemieke Carbo 06-16198018

De data en het programma:

Les 1 02-09-2017 Inleiding, basisregels, bodemcontactpunten, voetbogen
Les 2 16-09 Enkel, knie
Les 3 07-10 Bovenbeen, lopen,  heupgewricht, bekken
Les 4 21-10 Bekkenbodem, sluitspieren, buik
Les 5 04-11 Wervelkolom, rug
Les 6 18-11 Borst, schoudergewricht
Les 7 02-12 Vingers, handen, armen
Les 8 16-12 Hals/nek, hoofd en gezicht

 

KOSTEN

Vooropleiding         € 725,-

 

INHOUD DOCENTENOPLEIDING

Ervaring van Ismakogie wordt uitgebreid/verdiept, anatomie van het menselijk lichaam wordt gekoppeld aan Ismakogie, beroepsvorming (leren lesgeven, didactiek, methodiek, analyse), presenteren, stage en werkstuk.

STUDIEBELASTING DOCENTENOPLEIDING

Toepassing in dagelijks leven (zelfontwikkeling), zelfstudie, stage, thuisopdrachten.
Indicatie 6 uur per week.

START DOCENTENOPLEIDING: januari 2018*

Opleidingsplaats: Zutphen*

De docentenopleiding duurt twee jaar en bestaat uit 20 lesdagen per studiejaar, van 10.00-17.00 uur.

PRIJSINDICATIE DOCENTENOPLEIDING

Per jaar € 1750,- inclusief examen

Herexamen: per onderdeel € 35,00 (het herexamen bevat max. 4 onderdelen).

Verplichte literatuur*:

  • Het Basisboek Ismakogie -Methode Professor Anne Seidel
  • De Taak van de Ismakogie – Methode Professor Anne Seidel
  • Prometheus Anatomische atlas

ACCREDITATIE

Na afronding van de vakopleiding sluit je je voor erkenning en accreditatie aan bij de beroepsvereniging: De Nederlandse Anne Seidel Ismakogie Vereniging.

INSCHRIJVEN

Wil je meer informatie (data docentenopleiding) of een inschrijfformulier aanvragen voor de opleiding? Stuur een mailtje naar: secretariaat@ismakogie.nl

* onder voorbehoud

 

Graag stellen wij de docenten aan de vakopleiding aan u voor:

jeanne_albersJeanne Albers – Vakdocent Ismakogie

Sinds 1991 ben ik schoonheidsspecialiste en in 1992 is Ismakogie op mijn pad gekomen. In 1996 ben ik les gaan geven in groepen in mijn praktijk en vanaf 2006 ben ik verbonden als docent in de ismakogie aan de opleiding. Jaarlijks woon ik de internationale seminars in Wenen bij, de bakermat van de Ismakogie. Ismakogie bevordert onze schoonheid met het langzaam opbouwen en even zo langzaam terug laten vloeien van de spierspanning van spiergroepen van de voeten tot en met het hoofd/gezicht en omgekeerd. Een gezond en natuurlijk gevoel van schoonheid heeft ons iets te vertellen: de schoonheid van de natuur, van aandacht, van balans, van ritmisch vloeiend bewegen, van een natuurlijke, duurzame facelift, van een goede houding, een ‘natuurlijk’ rechte wervelkolom en van de mens als eenheid. Deze manier van bewegen heeft een positieve invloed op onze huid, ons energiesysteem, onze hersenen, ons lichaam en onze geest. Ismakogie, een levensfilosofie voor op elk moment van de dag, wordt een deel van jezelf en dit wil ik graag uitdragen.

ann_van_meekerenAnn van Meekeren – Vakdocent Ismakogie

Sinds 2015 geef ik les aan de vakopleiding. In 1994 kwam ismakogie op mijn pad. Mijn nicht volgde de vakopleiding en wilde les leren geven. De juiste houding in zitten, staan en lopen, de kleine bewegingen en dat alles toepassen in je dagelijkse leven, sprak me erg aan. Na 5 jaar les, leek het me fijn om de vakopleiding te volgen. Niet eens met de bedoeling om zelf les te gaan geven, ik had toch al een druk leven. Twee kinderen en met mijn man leidde ik ons fruitbedrijf. Het was meer investeren in mezelf en de interesse in het menselijk lichaam, de gezondheid, sport en bewegen. Ik merkte steeds meer, hoe belangrijk het is om les te geven. ‘Iedereen moet weten wat ismakogie is’. In 2001 ben ik geslaagd en les gaan geven in Pannerden en omgeving. Van 2001 tot 2013 heb ik dat ook gedaan in het noorden van het land. Cursisten en studenten hebben al snel een aha-erlebnis en dan worden de lessen steeds leuker. En dan te bedenken dat Anne Seidel dat allemaal bedacht heeft, geweldig!

 

Download bijlage:

 

Privacyreglement

Klachtenprocedure

Intentieverklaring

Deelnemersreglement