Workshop Wandelen met stevige stappers op 14 juli

De workshop maakt je bewust dat de voeten de spieren van het hele lichaam in beweging brengen. Klachten van de enkel, knie, heup,  schouder en nek kunnen te maken hebben met een slechte belasting en afwikkeling van de voeten.

Tijdens de wandelworkshop  ga je ervaren dat het lichaam beweegt van je grote teen tot het puntje van je neus. De natuur wordt nog mooier als je energiek terug keert van de wandeling.

Ismakogie leert je Mindful om te gaan met je lichaam en je houding te verbeteren door bewust vanuit je voeten te bewegen. Voor wie de Ismakogie kent is deze workshop een extra training om energiek te kunnen wandelen. Voor wie Ismakogie niet kent is het een kennismaking die je laat ervaren wat Mindful bewegen met je doet.

 

 

Workshop “Bovenbenen en bekkenbodem, sterk en actief”

op zaterdag 16 juni

Park PuurOord Enschede 13.30 – 16.00 uur

Op zaterdag 16 juni verzorgt ismakogiedocent Corry Westgeest een workshop met het thema: Bovenbenen en Bekkenbodem sterk en actief.

Sterk is nodig om de verschillende gewrichten en organen te ondersteunen, actief is nodig om de verschillende lichaamsactiviteiten op peil te houden. Zo  beschermen de bovenbenen de heup- en kniegewrichten, activeren de stofwisseling en houden de hersenwerking op peil. De bekkenbodem ondersteunt de organen in het bekken, activeert de bil- en buik- en rugspieren voor een goede houding en het voorkomen van  incontinentie en impotentie. Samen zijn deze spiergroepen de pijlers voor een goede houding en gezond functioneren van je midden.

De workshop is een mix van theorie en praktijk. De locatie is de workshoptuin van park PuurOord Strootmanweg 50, 7548 RB in Enschede. Het park is goed bereikbaar. Er wordt buiten geoefend, bij slecht weer ook binnen. Draag makkelijke kleding die armen en benen bedekt.

De workshop kost 27,50 euro per persoon, inclusief thee/koffie, iets lekkers en parkeren.

Voor informatie en opgave deelname kun je terecht bij docent Corry Westgeest, www.ismakogieCW.nl ismakogieCW@tiscali.nl – 053 4763881

 

 

Ismakogie, een uitstekende basis in het kader van Meer Bewegen voor Ouderen op 9 juni

Oproep van bewegingsdocent Anneke:

Door middel van gemakkelijke oefeningen die aansluiten bij het dagelijks leven heb ik geleerd om op ieder moment te kunnen controleren hóe de spieren van mijn lijf rond elk gewricht georganiseerd zijn. Beginnende stramheid, beginnende spierpijn, rek op een pees of een band, druk op een gewricht, schuine belasting, noem maar op, van alles werd herkenbaar. Vanaf dat moment kon ik er ook iets aan doen: namelijk terug naar de basis, de boel opnieuw afwegen en beter in balans brengen.
Wat betekent dat in het dagelijks leven voor mijzelf en mijn cursisten?
Mijn cursisten lopen beter rechtop;
Er is meer zekerheid bij elke stap;
Ik zie lichtheid en souplesse in het bewegen;
De ademhaling is vrijer;
Zowel zitten als staan zijn langer vol te houden;
Het gaan staan, zitten en iets oprapen bijvoorbeeld gaan met meer gemak;
Ik voel me helder aanwezig, heb blijkbaar een mooi opgerichte houding en ook mijn grondstemming komt opgewekt over. Mensen kijken mij aan en zeggen dan: Wat zie je er goed uit!

Om het voorgaande te ervaren en kennis te maken met Ismakogie, komt er een speciale workshop op:
Wanneer: zaterdag 9 juni

Waar: DWK-gebouw, Leeuweriklaan 19, 7203JD, Zutphen

Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Toelating voor de workshop, minimaal MBvO-diploma
Kosten bedragen €    12,50
Aanmelden voor 1 juni 2018
Wie meer wil weten over deze workshop en de opleiding tot Ismakogiedocent kan terecht bij het secretariaat of de onderwijscommissie bestaande uit:
Dominicus Scheffer, dschefferalmelo@gmail.com
Willemien Luytjes, willemienluytjes@hotmail.com

Aanmelden voor deze workshop via het secretariaat van de Nederlands Anne Seidel Ismakogie Vereniging: secretariaat@ismakogie.nl

Ter informatie: De opleiding tot Ismakogiedocent start in september 2018

 

 

Workshop: Voeten brengen je in Beweging!

Deze workshop vindt plaats op zaterdag 19 mei in Enschede.

Voor meer informatie: Corry Westgeest tel. 053-4763881