Skip to content

35 jaar Ismakogie in Nederland!

Zoals al vele jaren een goed gebruik is in de vereniging starten wij het nieuwe seizoen met een gezamenlijk weekend Ismakogie. Dit jaar een bijzonder weekend:

35 jaar Ismakogie in Nederland!

Vrijdag 6 september

’s Morgens nog even alles doornemen, zaal gecheckt, maaltijden gecheckt, het feest kan beginnen! Rond 1 uur druppelen de eerste collega’s binnen, hartelijke begroetingen, vrolijk weerzien bij een kopje koffie of thee in de ontvangstruimte. Na een kort welkom en opening door onze voorzitter Gerda Ploeg gaat het weekend officieel van start.

Er staan drie lezingen op het programma.

We starten met Cognitieve Fitness door Perry Coppiëns en Edward Maitimo. Eerst een korte duidelijke uitleg over het belang van het stimuleren van onze hersenfuncties. Mooie overeenkomsten, Cognitieve Fitness activeert op een  zeer actieve manier het bewegen, Ismakogie op een wat rustiger “voelbare” manier, beiden hebben concentratie en bewust bewegen als basis!

Natuurlijk moet deze fitness ook actief ervaren worden. Lopen of toch stilstaan… juichen of klappen… ABC-tje… heel veel plezier, zeer goed omschreven als “gezamenlijk gestuntel” en een mooie start van deze vrijdagmiddag.  Inspanning, uitdaging, ontspanning zijn de kernwoorden van deze inspirerende lezing en activiteit!

Na een korte pauze richten we ons op de 2e lezing van vandaag “de Batesmethode” door Jacqueline Reijnen. De trefwoorden van “Zie je wel!” blijken ook onze trefwoorden. Wat zijn goede zie-gewoontes en wat is niet zo goed voor je ogen. Letterlijke eye-opener is het kijken door een piepklein openingetje tussen een gevouwen duim en wijsvinger. Jacqueline eindigt met een quote van dr. Bates: “Gebruik je ogen de hele dag op de goede manier. Je hebt net zoveel tijd om je ogen goed te gebruiken als je hebt om ze verkeerd te gebruiken. Goed om op deze manier attent te worden gemaakt op bewust zien!

 

Tot slot de 3e lezing “Ismakogie” door onze eigen Angelika van der Schilden. Uitleg voor belangstellende gasten over Ismakogie verduidelijkt met persoonlijke verhalen en voorbeelden. Oefeningen, die voor de collega’s bekend zijn op een verfrissende manier gebracht.

Het Ismakogieweekend is nu echt begonnen!

 

Zaterdag 7 september

Rondje door de zalen, maar liefst vier zalen voor vier workshops, en even langs de ontbijtzaal om eens even kijken wie er al wakker zijn. Welkom aan de deelnemers die vandaag arriveren. Naast onze eigen docenten worden er 15 belangstellende gasten verwacht. Geweldig deze interesse in onze Ismakogie. Veelal deelnemers met beweegachtergrond of eerdere ervaring met Ismakogie. Onder leiding van “een opperhoofd” wordt iedere groep vandaag langs alle workshops geleid, onderbroken door een gezellige lunch om met elkaar de ochtend door te nemen en Ismakogie nog meer toe te lichten. We “lopen” bij Doke van der Neer, “maken de schouders los” bij Lizeth Hommes, worden “Bewust van de B’s” bij Dirkje Swierstra en krijgen een “fantastische uitstraling” bij Margo Raaijmakers. Een heerlijke dag voor docenten en gasten, die moe maar verrast en voldaan huiswaarts keren.

 

De activiteiten op vrijdag en zaterdag zijn vastgelegd door de sportredactie van GymPOWER (Gymsport Magazine), Casper Beijn en Theresa Beijn, die zelf de Ismakogie heeft ervaren, en in een eerste vermelding heel mooi omschreven hebben: Ismakogie is het nieuwe bewegen! Daar zijn we nu al trots op!

 

Zaterdagavond krijgt een extra feestelijk tintje als onze voorzitter een jubilaris in de vereniging in ’t zonnetje zet: Joke Spa is dit jaar 25 jaar lid van de vereniging. Van harte gefeliciteerd! We hopen dat we nog vele jaren van haar kennis en ervaring gebruik mogen maken!

 

 

 

Met “Vind je klant” besluiten we de avond in kleine overleggroepjes. We leren met grote hilariteit wat een “banaan op een website” is en realiseren ons dat we allemaal hard moeten blijven werken aan het promoten van Ismakogie.

Nog een nachtje slapen en het feest loopt alweer naar het einde.

 

Zondag 8 september

Ontbijtje, uitchecken, drankjes afrekenen (gelukkig het bonnetje niet kwijt geraakt) en in een ontspannen sfeer samen napraten over Ismakogie. We diepen “het zitten” uit (verplaatsen van gewicht) o.l.v. Monika Wagner, ontspannen de schouders met aandacht voor lichaamseigen mogelijkheden, we zijn heel voorzichtig met de lymfeklieren en we zwaaien af op muziek.

 

Samen naar de gezamenlijk lunch om af te sluiten. Wachtend op de lunch omdat we ons vergisten in de tijd, bespreken we een oefening “kijken door een verrekijker”.

Na de lunch nemen we afscheid van elkaar, ieder tevreden en geïnspireerd weer op weg om een nieuw seizoen Ismakogie te starten.

Fijn dat jullie er waren!

 

Lees hier het uitgebreide verslag van de sportredactie van GymPower:

“Ismakogie ondersteunt bewust bewegen”

 

 

 

Back To Top