skip to Main Content

Theatercollege Erik Scherder

Theatercollege Erik Scherder

‘De invloed van bewegen en muziek op de hersenen’

29 januari 2017 was Corry Westgeest bij het theatercollege van Erik Scherder* in Enschede. Het college ging over de invloed van (niet) bewegen op jonge en oude hersenen en wat muziek teweegbrengt in de hersenen. Zijn colleges zijn wetenschappelijk onderbouwd en zijn voorbeelden uit de praktijk zijn fascinerend.

Zo heb je voor goed gebruik van je vingers een goede houding nodig. Een actieve, goede houding stimuleert je hersenen, enz. Geweldig interessant voor een meer theoretische uitwerking van de ismakogie. Bewegen, is het beste recept. Scherder benadrukt dat het dan niet om intensieve sport gaat, nee, meerdere onderzoeken wijzen uit dat juist gewoon bewegen beter is! Onderzoeken die de kracht van de kleine bewegingen van ismakogie bevestigen.

De tijd vliegt om, Scherder raakt niet uitgesproken over de hersenen. Lees ook zijn boek Laat je hersenen niet zitten.

Natuurlijk heb ik weer even met hem gesproken over ismakogie. Hij is het met ons eens, dat met al deze kennis veel meer gedaan zou moeten worden om mensen gezond ouder te laten worden. ‘We doen ons best.’

Fijn dat een medebezoekster ons op de foto zette.

Zie ook het verslag van de bijeenkomst ‘Het fitte brein’ van anderhalf jaar geleden in Den Haag: Bijeenkomst ‘Het fitte brein´.

* Erik Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en hoogleraar Bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

erik_scherder

Back To Top